Søren Pind, ytringsfriheden og hipoerne

pind

Det var en sen onsdag aften, da han pludselig stod i mit tv med en tegning i hånden i faklernes skær.
Lars Løkke Rasmussen.
Foran den franske ambassade på Kongens Nytorv i København for at vise sympati og respekt for de dræbte og efterladte ved terrorangrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris – og minde om vigtigheden af ytringsfriheden.

I den ene hånd holdt, ja, nærmest knugede, Løkke en af satire-tegningerne fra Charlie Hebdo – og han har sikkert også som mange andre lagt en kuglepen blandt blomsterne og mindeordene.

Hvor rart at se den mand i andre forbindelser end skandaler, fråds og sure underbukser.
Og jeg glemte ganske, at det er valgår, og at Helle to dage forinden havde været på charmeoffensiv i Bilka blot et par uger efter, hun også erklærede sig som Brøndby-fan – så hun åbenbart i øjeblikket stiller op som Miss Vestegnen.

Løkkes tro væbner og Venstre-partifælle, allestedsnærværende Søren Pind, var der også onsdag aften foran den franske ambassade.
Jeg så ikke, om han også bar en satiretegning, men mon ikke også Pind var der for af de samme årsager:

Sympati. Respekt. Ytringsfrihed.
Ret – og plads – til forskellige meninger og holdninger.

Tre dage senere, i den forgange weekend, kørte Kronprins Frederik to gange over den lukkede Storebæltsbro for at komme til og fra DR-sportens store show i Herning.
Det var der en masse, som synes var en dårlig ide.
Andre – deriblandt Søren Pind fra Danmarks Liberale Parti – mente det modsatte.

Og det fik ham i går mandag til at lave denne opdatering på Facebook, hvor Trikolore – som er blevet forbundet med frihed, lighed og broderskab – stadig vajer som profilfoto.

Jamen tillykke til dem, der nu fik både PET og Kongehuset til at undskylde. Så har I lighedshipoer været hele raden rundt. Politikere, Embedsmænd, Kongehus – alle skal nu sige undskyld for at være til. Selv vores statsoverhoved og vores kommende Konge skal nu rende rundt og sige “undskyld undskyld undskyld”. Hvor patetisk, latterligt, småligt, småskoet, lighedsfascistisk kan det hele egentlig blive! Bvadr!

Vi lader ytringsfriheden, le drapeau tricolore, hipo og bvadr! stå et øjeblik.