Privat

 Jeg hjælper dig med dine ord

Ord kan være svære og drilske.
Men vokalerne og konsonanterne er en del af vores allesammens hverdag, og som privatpersoner kommer vi i en lang række situationer, hvor det er formålstjenligt, at sproget er optimalt, velskrevet, målrettet – kort sagt optimalt.

Måske har du brug for hjælp til din jobansøgning, din private hjemmeside, din dating-profil eller noget helt fjerde.
Enten til at få skrevet disse ting – eller til at få læst korrektur på dem.

Det kan også være, du eller I står midt i et salg af hus eller lejlighed, hvorfor en lækker brochure eller hjemmeside om alle områdets spændende attraktioner, og personer, som et spændende, ekstra tiltag ville kunne medvirke til, der kommer gang i interessen.

Der er andre øjeblikke her i livet, vi ønsker at gemme og bevare for evigt.
Bryllupsdagen, den runde fødselsdag, barnedåben, have- eller vejfesten, det store klassegensyn efter mange års adskillelse, den sidste nat med kliken til festen for virksomheden, som skal lukke – eller måske også nogle af de mere svære udfordringer og begivenheder i dette liv såsom en begravelse og afsked med et familiemedlem.

Fælles for det hele er, at vi selv har meget lidt overskud til at forevige dagen og begivenheden – og at fotograferingen foretages meget ustruktureret og i mange slags kvalitet og af mange forskellige, og at det bagefter er svært at få samlet det hele sammen til en helhed.

Men hvorfor ikke samle den store dag i verdens bedste lille eller store bog – alt efter ønske – som leveres skrevet af en forfatter, med masser af flotte fotos og trykt i det ønskede antal eksemplarer mindre end en uge efter begivenheden?

Kun fantasien sætter grænser.

Læs også om private biografier som bog eller i videoform, og om de mange muligheder, som du som privatperson har for at åbne de rette døre med en professionel, skarpt skåret video.

 

Hjælp til vordende forfattere

Drømmer du om at skrive din egen bog, fordi du har en fantastisk god historie eller idé?
Men virker det hele lidt uoverskueligt?
Du er måske allerede i fuld gang?
Og vil du gerne gøre alt for at optimere mulighederne for, at dit manuskript – uanset om det er en roman, en biografi, en fagbog, en fotobog eller noget helt femte – bliver antaget og ender på boghylderne landet over med flotte anmeldelser og på bestsellerlisterne?
Eller vil du måske udgive bogen selv?

Så kan jeg hjælpe dig!

Jeg har – ud over mine egne 20 professionelle udgivelser – været ghostwriter på flere andre udgivelser såsom Bodil Cath-selvbiografien ’Mit liv som Cath’ (Lindhardt & Ringhof, 2009) og Stine Bolthers ’Det perfekte mord’ (Ekstra Bladets Forlag, 2010), og jeg evner at se styrkerne og svaghederne ved et manuskript.
Med 20 bogudgivelser på bagen siden årtusindskiftet, udgivelse seks bøger på eget forlag, Forlaget Heatherhill (bl.a. bestsellerne ’Skilleveje’, ‘Modne Mænd’, ‘Modne Kvinder’ og ‘Jeg var engang’), og gennem mit samarbejde med landets største forlag om de øvrige, har jeg tilegnet mig en vægtig ballast som forfatter og forlægger, som kan hjælpe dig med på lige netop dé punkter, du har brug for det – lige fra udarbejdelsen af den perfekte synopsis til det helt rigtige forlag over kreativ hjælp med struktur, opbygning og dramaturgi til frembringelsen af det fængende, fængslende sprog, som skaber den ’page-turner’, som alle drømmer om at lave.
Bogen, som bliver et læser- og dermed også et salgs-hit, fordi det går fra mund til mund:
’Har DU i øvrigt læst …?’

Min styrke er, at jeg kender branchen helt til bunds.
Som selvudgiver har lavet ALT selv – jeg har både fået ideerne til mine bøger, skrevet dem, layoutet dem – og stået for både markedsføring og presse. Som mit eget one-mand-band.
Og værkerne ‘Modne Mænd’ og ‘Modne Kvinder’ blev – i konkurrence med alle landets store forlag – de mest omtalte i 2016 og 2017. Med masser af tv (DR1, DR2, TV2 m.m.) og omtaler i landets landsdækkende dagblade, ugeblade og magasiner.

I efteråret 2017 havde jeg besøg af Kurt Strand til en lang snak til hans mediemagasin ‘Mennesker og Medier’ den 13. oktober 2017 om livet som selvudgiver.

Du kan høre de 20 minutters interview fra tidskoden 33.50

Og her en artikel på DR om samme emne.

*

Det er detaljen, som afgør, om din bogdrøm bliver til virkelighed.
Det er viljen til at kæle for detaljerne – for at tænke på alle små ting, som gør værket fuldendt.

Jeg hjælper dig med at få sat ord på dine tanker, nå ind til kernen samt udvikle og konkretisere din ide, så den står knivskarpt.

Er du ikke begyndt at skrive, og har du brug for professionel hjælp til at komme i gang med at forløse din drøm?

Vil du gerne have en professionel forfatter og mentor ved din side gennem hele processen?

Har du allerede skrevet noget tekst, men er kørt fast og mangler feedback, gode råd om opbygning, struktur, dramaturgi, et mere levende sprog – og eventuelt en gennemskrivning?

Enhver god bog starter med en god synopsis.
Jeg kan hjælpe dig med at lave den helt rigtige synopsis, før du kontakter et forlag med din ide, så der er større chance for, de antager din ide.
Måske er du allerede af et forlag blevet bedt om at komme med en en synopsis?
Få støtte til at lave den helt rigtige beskrivelse af din bog.
Eller få fuld støtte og opmærksomhed under hele skriveprocessen og få brugbar og konstruktiv kritik undervejs og personlig og løbende 1:1 skrivecoaching med mig som sparringspartner og din professionelle mentor.

Det kan også være, du har fat i en fantastisk fortælling, men har brug for hjælp til at komme videre – eller til at finde de rigtige oplysninger – fra en toprutineret researcher med mangeårig erfaring som dybdeborende journalist.

Måske står du allerede med dit færdige manuskript, som du er klar til at præsentere for et forlag?

Eller du har måske valgt selv at udgive din bog på et print on demand-forlag. Disse forlag har ofte ikke inkluderet nogen form for redaktionel gennemgang, før bogen går i trykken, og derfor er det en rigtig god idé at lade andre øjne gennemgå teksten først.

Sproglige fejl nedsætter desværre troværdigheden drastisk.

Det kan også være, du gerne vil fortælle din egen skæbnehistorie eller du som ekspert vil udgive en professionel bog, som skal udgives og ud til et stort publikum – hvorfor du har derfor brug for en ghostwriter?

Jeg tilbyder både hjælp med total fokus på dit unikke bogprojekt og muligheden for at få skrevet dit eget værk med mig som ghostwriter, ligesom jeg også på timebasis giver gode råd om forlagsbranchen og om, hvem du skal kontakte og hvordan.

Har du allerede skrevet din bog, men har brug for at få gennemarbejdet, måske fordi du ikke selv er helt tilfreds, eller fordi den er blevet afvist af et forlag eller to, er det selvsagt også muligt at få din bog ’vasket’.
Enten med den store kogevask, hvor hele bogen gennemskrives og optimeres ud fra indholdet eller med ren korrektur med et sprogligt gennemsyn.

Mange håbefulde forfattere bliver afvist alene på grund af fejlprocenten i sprog og grammatik af de travle redaktører, der har til opgave at læse mange manuskripter om ugen. Undgå at det i hvert fald ikke bliver dårligt basis-sprog, kommafejl, stavefejl, slåfejl eller grammatiske æselører, som bliver enden på dine forfatterdrømme.

Du har idéen til verdens bedste fortælling.
Eller du har den faglige viden, som bogen skal indeholde.
Jeg har værktøjs-kassen og erfaringen til at forvandle det hele til den helt rigtige bog – og jeg hjælper dig meget gerne  med at få opfyldt din drøm, så du kan skrive ’forfatter’ på dit visitkort.

Kontakt mig og fortæl kort, hvad dit bogprojekt handler om, hvor langt du er nået og hvad du skal have hjælp til, hvorefter vi sammen finder den løsning, som passer dig og din økonomi bedst.

Læs meget mere på min NewPub-profil.

*

To anbefalinger:

‘Min drøm om at færdiggøre min roman har aldrig syntes tættere på, end da jeg lukkede Bo Østlund ind i mit skriveunivers.
Han har, som min skrivecoach, givet mig lige præcis det skub, jeg stod og manglede. Han er ærlig og konkret på en yderst behagelig måde.
Hans særlige evner rækker ud over det sædvanlige og – sommetider tankevækkende – lige i skabet. Jeg er dybt taknemmelig.’

Christina Lindholm

 

‘I forbindelse med, at jeg skriver en bog, har Bo Østlund været min mentor.
Bo formår fra første stund at tune ind på ens budskab, og på formidabel vis lytte sig frem til essensen af det. Hans evne til at skabe tydelighed med sine ord i selv abstrakte spirituelle emner har været en kæmpe hjælp.
En anden vigtig del af hans kompetencer er hans evne til at fastholde mig i og vedblive at tro på mit bogprojekt.’

Nina Elizabeth Gernow