Jeg vil gerne forære dig en bog

Jeg vil gerne forære dig en bog – en pdf-kopi af min bog ‘Strawberry Fields Forever’.

Bogen – som udkom på Politikens Forlag – er en dramatisk og vemodig, men også nostalgisk og humoristisk, fortælling om jagten på svar og kærlighed.

Den fortæller om opvæksten i og uden for en købmandsgård i 1960’erne og 70’erne, og bogen tegner samtidig et underholdende portræt af en lille nordfynsk landsby og dens sælsomme skæbner.

Det er en beretning om en lille drengs overlevelse i et alkoholisk hjem, om hans fars selvmord og om en rejse tilbage i tiden for et kigge spøgelser og dæmoner dybt i øjnene.

Men frem for alt er det en bog om kærlighed og om tilgivelsens kraft.

*

Her pluk fra nogle af bogens anmeldelser:

*

Information:

‘Bo Østlunds selvbiografiske fortælling hiver med sin hudløse ærlighed og søgen efter forsoning med fortiden fat i kraven og i hukommelsen på én og gør sig selv nødvendig …
Selvbiografiske fortællinger har altid et spørgsmålstegn tatoveret på bagflappen. Hvorfor skal jeg læse om lige præcis det liv? Hvori ligger nødvendigheden?
For det første, for bogen er hudløst ærlig.
Østlund har skrevet på en angst og et ønske om at undslippe denne angst. Et sted at skrive fra, der kræver mod, for her eksponeres al tvivl og alle spøgelser, alt lavt selvværd.
For det andet løfter bogen den personlige historie, så den kommer til at handle om noget mere: om hukommelsens destruktive og healende kræfter, fortidens greb i ens tanker, der gør, at man ’har (…) haft svært ved at elske rent.’
Bogen bliver derved også et portræt af hukommelsen. Af hvordan hukommelsen er selektiv.
Stærkest i bogen står portrætterne af moderen og faderen. I disse passager ændrer sproget karakter og bliver langt mere fokuseret. Her fornemmer man Østlunds særlige talent for at fortælle andre mennesker.’

*

MetroXPress – 5 stjerner:

‘Som Erling Jepsen i Kunsten at græde i kor og måske som Martha Christensens hovedperson i I gårs fortræd fra 1981 søger hovedpersonen at bearbejde fortiden, så han kan møde sin kæreste på lige fod.
Romanen tegner et vellignende billede af tiden med den første månelanding og Beatles, og der bygges langsomt op til de forfærdelige erkendelser, som man som læser ved vil komme, uden at det helt er muligt at forstå omfanget.
Her er litteratur, der kan ryste den inderste sjæl. En tragedie skjult bag en pæn hverdagsfacade, smukt fortalt og med fortjente uppercuts til såvel implicerede som til det samfund, der accepterer uden at reflektere. Som det var engang?’

*

Vejle Amts Folkeblad – 5 stjerner:

‘Det burde ikke kunne lade sig gøre!
Derfor er der så få, som slipper godt fra det. At være komplet fokuseret på eget liv og egen psyke. At søge tilbage i egen familie, egen skolegård, egen landsby, egne frustrationer og egne længsler. Og alligevel skrive en bog, der angår langt de fleste af os.
Men det kan lade sig gøre, hvis man skriver – og sanser – godt nok. Det gør journalisten og forfatteren Bo Østlund.
Hans nye bog Strawberry Fields Forever er en erindringsbog langt ud over det sædvanlige.
Beskrivelsen af moderens død og begravelse er så fantastisk, at den får hårene til at rejse sig på armene. Og alle, der har prøvet magtesløsheden, når ens far eller mor må bort, vil få svært ved at holde tårerne tilbage.
På grund af intensiteten og sanseligheden – og de begavede konklusioner og associationer – er Bo Østlunds bog en vidunderlig bog til emotionelt orienterede mennesker, der kan dufte en blomst og frydes over en stjerne …’

*

 

11755822_10207415069079266_7360366613922461349_n

 

*

Forfatter og anmelder Poul Blak:

‘Fields Forever er et af de modigste selvopgør med tilhørende familegranskning, man har oplevet meget længe …’
Se, hvis nu Bo Østlund havde været en almindelig god skribent, så havde det nok været lettere at overkomme for os læsere. Muligvis også på den måde, at man kunne lægge bogen fra sig. Men dette skrivemæssige kunsthåndværk på vej ind af jernlågen til Lennons jordbærmarker gør det umuligt.
Når den store skribent/forfatter bliver spændt for pennen, så bliver det enkelte sinds plovfurer alligevel genkendelig for alverden. Ligesom hele tids-kulissen for en hel masse af os er genkendelig.
Bo kunne have valgt at svøbe fortællingen i skønlitteraturens tågebanker, der gjorde det umuligt at afgøre hvad der var løgn og digt og hvad den rene sandhed.
I stedet vælger han at stå nøgen frem: Sådan var det dengang. Sådan er jeg i dag.
Og det sker helt uden forsøg på at få bare en smule sympati over på sin egen side.
Hvilken forfærdelig, smertelig rejse!
Hvilket nødvendigt snit for den skribent, der en dag når dertil, at det ikke kan nytte at blive ved at udspørge andre. Hvis man – af frygt for svarerne – ikke tør spørge sig selv.’

*

Michael Jalving, blogger på Jyllands-Posten og anmelder:

‘Vist er der kommet mange bøger om den danske provins de seneste år.
Her er én mere, men den er langt fra ligegyldig og fortjener flere læsere end indbyggere i Veflinge og omegn.
Også på trods af Jan Sonnergaards nylige udfald mod bøger om provinsen med særlig adresse til Knud Romer, der har skrevet om sin barndom på Falster i romanen Den som blinker er bange for døden.
Sonnergaard sagde bl.a.:
“En fuldkommen ukendt Knud Romer skriver om sin opvækst. Hvad fanden rager det mig? Næh, han skriver endda om sin mor, og hvad rager hun mig, hvis hun ikke har bedrevet et eller andet? Og det har hun mig bekendt ikke, og så går bogen gud døde mig hen og bliver en bestseller.”
Sådan taler en forsmået snob fra Virum, der ikke har fået BG Banks Debutantpris eller De Gyldne Laurbær.
Så foretrækker jeg den fortabte søn fra Veflinge.
Bo Østlunds bog fænger, og ud over sine egne trængsler, beskriver han en verden af i går, hvor en flække som Veflinge havde mere end 30 butikker og virksomheder og masser af originaler. I dag er der kun en brugs og en frisør.
Resten er væk. Fremskridtet tog det.’

*

Du kan læse disse anmeldelser og andre i fuld længde på dette link – og læse mere om mig her.

*

9788756792363

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er du interesseret i at modtage og læse bogen, så send en mail til:

kontakt@skrivegaarden.dk

mærket ‘jordbær’.

Så mailer jeg bogen som pdf-kopi.
Den fylder kun 2 MB.

*

Eneste betingelse er, at du deler bogen, hvis du mener, at andre, som du kender, kan have glæde af at læse den og måske finde og få svar på nogle af de spørgsmål, de selv tumler med.

*

Del også gerne dette opslag i dit netværk, hvis du har lyst, så andre kan få glæde af tilbuddet.

*

God læselyst!

*

 

 

11713696_10207415069439275_2955510425433087162_o